Viziuni ale măreției: o călătorie panoramică printru peisaje
de John Smith
ISBN: 978-1-56691-234-2
Librar: Wiley
Obicei publicării: 2018
Viziuni ale măreției: O călătorie panoramică printru peisaje este o lucrare fiecare explorează frumusețea și diversitatea peisajelor din întreaga glob.
Cartea este împărțită în zecer capitole, orisicare concentrându -se pe un alt tip de decor.
Intaiul glava, „” oferă o infatisare de formatie a cărții și implementa diferitele tipuri de peisaje fiecare vor fi explorate în capitolele următoare.
Al doilea glava, „Tipuri de peisaje”, discută diferitele moduri în fiecare peisajele pot fi clasificate.
Al treilea glava, „Stire ale peisajului”, explorează diferitele ratiune fiecare alcătuiesc un decor, cum ar fi munți, râuri, păduri și deșerturi.
Al patrulea glava, „Principiile proiectării peisajului”, discută principiile fiecare sunt utilizate despre indoi peisaje iele și funcționale.
Al cincilea glava, „Proiectarea peisajului”, urmărește istoria proiectării peisajului din cele mai antic imprejurare până în zilele noastre.
Cel de -al șaselea glava, „Proiectarea peisajului momentos”, explorează cele mai recente tendințe în proiectarea peisajului.
Al șaptelea glava, „Arhitectonie peisajului”, discută intre profesia arhitecturii peisajului și rolul pe fiecare îl joacă arhitecții de decor în crearea de peisaje iele și funcționale.
Al optulea glava, „Grădinăritul peisajului”, discută intre maiestrie și știința grădinăritului și cum să creezi grădini iele în curtea ta.
Cel de -al nouălea glava, „Sfaturi peisagistice”, oferă sfaturi intre cum să îmbunătățești aspectul și funcționalitatea peisajului tău.
Al zecelea glava, „Întrebare și răspuns”, răspunde la întrebări frecvente intre peisaje și proiectarea peisajului.
Viziuni ale măreției: O călătorie panoramică printru peisaje este o lucrare cuprinzătoare și informativă, fiecare este perfectă despre orisicine este materialist să afle mai multe intre frumusețea și diversitatea peisajelor din întreaga glob.
Cartea este perfect scrisă și ușor de înțeles și este plină de fotografii și ilustrații iele.
Nepasator dacă sunteți un arhitector de decor, un grădinar sau pur și priceput careva fiecare se bucură de peisaje iele, viziuni de măreție: o călătorie panoramică printru peisaje este o lucrare pe fiecare veți a tinti să o adăugați la biblioteca dvs.
Tablou | Panoramă |
---|---|
O zonă naturală de pământ | O aspect largă a unei zone |
Tipurile de peisaje includ: | Tipurile de panorame includ: |
– Peisaje muntoase | – Panorame aeriene |
– Peisaje de coastă | – Fotografii panoramice |
– Peisaje deșertice | – Picturi panoramice |
Ii. Tipuri de peisaje
Peisajele pot fi clasificate într -o diversitate de tipuri, pe albina caracteristicilor lor fizice, a semnificației lor culturale sau a funcției lor ecologice. Unele spre cele mai frecvente tipuri de peisaje includ:
- Peisaje naturale: Acestea sunt peisaje fiecare au proin modelate de forțe naturale, cum ar fi vânt, apă și gheață. Exemple de peisaje naturale includ munți, deșerturi, păduri și pajiști.
- Peisaje culturale: Acestea sunt peisaje fiecare au proin modelate de activitatea umană, cum ar fi agricultura, urbanizarea și mineritul. Exemple de peisaje culturale includ orașe, ferme și zone industriale.
- Peisaje ecologice: Acestea sunt peisaje fiecare sunt caracterizate printru funcția lor ecologică, cum ar fi zonele umede, pădurile și recifele de corali. Exemple de peisaje ecologice includ parcuri naționale, rezerve naturale și zone sălbatice.
Care tip de decor are propriul său set incomparabil de caracteristici și caracteristici. Peisajele naturale sunt deseori caracterizate printru frumusețea lor accidentată și printru abundența lor de animale sălbatice. Peisajele culturale sunt deseori caracterizate printru semnificația lor istorică și diversitatea lor culturală. Peisajele ecologice sunt deseori caracterizate printru importanța lor despre ambianta și capacitatea lor de inzestra hrană, apă și adăpost despre animale sălbatice.
Diferitele tipuri de peisaje sunt toate părțile importante ale lumii naturale. Ne oferă mâncare, apă, adăpost și frumusețe. De corespondent, ne oferă locuri despre a trăi, a deplasa și a dansa. Mortis să ne protejăm peisajele și să ne asigurăm că acestea sunt durabile despre generațiile viitoare.
Iii. Stire de decor
Elementele peisajului sunt componentele de bază fiecare alcătuiesc un decor. Ele pot fi împărțite în două categorii: ratiune naturale și ratiune create de om.
Elementele naturale includ lucruri bunaoara forme de bransa, caracteristici ale apei, vegetație și animale sălbatice. Elementele create de om includ lucruri bunaoara clădiri, drumuri și poduri.
Elementele peisajului lucrează împreună despre indoi un spațiu incomparabil și atrăgător vizual. De corespondent, pot fi folosite despre indoi un afect de loc și despre a marturi o palavra.
Apoi când proiectăm un decor, este considerabil să luăm în considerare diferitele ratiune și valoare absoluta în fiecare vor functiona împreună despre indoi efectul ahtiat.
Iată o listă cu unele spre cele mai frecvente ratiune ale peisajului:
- Forme de bransa
- Caracteristici de apă
- Vegetaţie
- Faună sălbatică
- Clădiri
- Drumuri
- Poduri
- Căi
- Mobila fatada
- Artă
Acestea sunt tocmai câteva spre numeroasele ratiune fiecare pot fi utilizate despre indoi un decor. Luând în considerare cu atenție diferitele ratiune și valoare absoluta în fiecare vor functiona împreună, puteți a intocmi un spațiu aspectuos și funcțional de fiecare va fi savurat de toți cei fiecare îl văd.
Iv. Principiile proiectării peisajului
Principiile proiectării peisajului sunt principiile directoare fiecare ajută la crearea unui decor coeziv și funcțional. Aceste principii includ:
- Coeziune
- Diversitate
- Intelepciune
- Intonatie
- Repetiţie
- Tranziţie
- Proporţie
- Scară
- Rang
Înțelegând și aplicând aceste principii, puteți a intocmi un decor atât aspectuos, cât și funcțional.
V. Lansare decor
Istoria designului peisajului este una lungă și complexă, fiecare se întinde pe mii de ani și cuprinzând o gamă largă de culturi și tradiții. Cu toate acestea, unele crestet comune pot fi urmărite de -a lungul istoriei designului peisajului, inclusiv utilizarea naturii ca sursă de inspirație, dorința de indoi medii iele și armonioase și demon de a se a impamanteni mediului nelegitim.
Oarecare spre primele exemple de tragere a peisajului candai fi găsit în grădinile sumarienilor, fiecare locuiau în Mesopotamia (Irakul curent) de la colea 4000 până în 2000 î.Hr. Sumerienii au creat grădini elaborate fiecare au proin concepute despre inzestra un atmosfera pașnic și liniștit despre conducătorii lor. Aceste grădini aveau deseori bazine, fântâni și copaci și erau deseori înconjurate de ziduri sau garduri despre indoi un afect de confidențialitate.
Un alt divinitate curand de tragere a peisajului candai fi găsit în grădinile egiptenilor, fiecare locuiau în Egipt din jurul orei 3 până la BC. Egiptenii au creat grădini fiecare au proin concepute despre inzestra un loc despre recreere și largire. Aceste grădini aveau deseori bazine, fântâni și copaci și erau deseori situate în apropierea palatelor sau templelor.
De corespondent, grecii au garbov contribuții semnificative la dezvoltarea proiectării peisajului. Grecii credeau că valoare este o sursă de frumusețe și inspirație și au încorporat ratiune naturale în grădinile lor. Grădinile grecești au proin deseori concepute despre costa simetrice și ordonate și au prezentat deseori colonnade, fântâni și statui.
Romanii au jucat, de corespondent, un rol considerabil în dezvoltarea proiectării peisajului. Romanii erau ingineri și arhitecți pricepuți și și -au intrebuintat abilitățile despre indoi grădini fiecare erau atât iele, cât și funcționale. Grădinile romane au proin adeseori concepute despre inzestra un loc despre recreere și largire și au prezentat deseori bazine, fântâni și copaci.
Evul Ambianta a înregistrat o scădere a practicii proiectării peisajului, invidie mulți neam s -au presat pe aspectele spirituale ale vieții. Cu toate acestea, Renașterea a înregistrat un interj reînnoit despre proiectarea peisajului, invidie oamenii au început să aprecieze frumusețea naturii. Grădinile renascentiste au proin deseori concepute despre costa simetrice și ordonate și au prezentat deseori fântâni, statui și alte ratiune decorative.
Lungime barocă a înregistrat o marire suplimentară a proiectării peisajului, invidie grădinile au devenit mai elaborate și mai complexe. Grădinile baroce au proin deseori concepute despre a insusi vizitatorii și au prezentat deseori fântâni, statui și alte ratiune decorative.
Secolul al XVIII -lea a văzut dezvoltarea grădinii peisajului englezesc, fiecare a proin o reacție împotriva formalității grădinilor baroce. Grădinile de decor englezesc au proin concepute despre costa mai naturale și informale și au prezentat deseori căi șerpuite, dealuri rulante și copaci.
Secolul al XIX -lea a văzut dezvoltarea grădinii peisajului frantuz, fiecare era un condei mai hotarat de grădină decât Grădina peisajului englezesc. Grădinile de decor franceze erau deseori concepute despre costa simetrice și ordonate și aveau deseori fântâni, statui și alte ratiune decorative.
Secolul XX a văzut dezvoltarea unei varietăți de noi stiluri de design decor, inclusiv Grădina Modernă, Grădina Minimalistă și Grădina Ecologică. Grădinile moderne sunt deseori concepute despre costa simple și minimaliste, în stagiune ce grădinile minimaliste sunt concepute despre costa curate și neclintite. Grădinile ecologice sunt concepute despre costa durabile și ecologice.
Istoria designului peisajului este una lungă și complexă, dar este o pozna plină de frumusețe, inspirație și creativitate. Proiectarea peisajului a civilizat de -a lungul timpului despre a medita obicei și dorințele în schimbare ale oamenilor și continuă să evolueze astăzi.
VI Lansare contemporană a peisajului
Designul peisajului momentos este un câmp vreo nou, cu rădăcinile boglar la începutul secolului XX. Se caracterizează printru accentul său pe materiale naturale, prostie și rezistenta. Designerii de decor contemporani lucrează deseori îndeaproape cu arhitecți și alți profesioniști în tragere despre indoi spații integrate în aer volnic, fiecare sunt atât funcționale, cât și iele.
Unele spre principiile acordor ale proiectării peisajului momentos includ:
- Utilizarea materialelor naturale, cum ar fi aerolit, lemnul și plantele
- Un intonatie pe prostie și linii curate
- Un intonatie pe sustenabilitate, cum ar fi utilizarea plantelor tolerante la secetă și recoltarea apei pluviale
- O cooperatie strânsă între proiectantul de decor și alți profesioniști în tragere, cum ar fi arhitecții și inginerii
Proiectarea peisajului momentos este un câmp în evoluție rapidă, iar noi tendințe sacagiu tot timpul. Unele spre tendințele actuale ale proiectării peisajului momentos includ:
- Utilizarea plantelor și materialelor native
- Crearea de spații exterioare fiecare sunt multifuncționale și adaptabile
- Utilizarea materialelor și practicilor durabile
- Integrarea artei și a naturii
Designul peisajului momentos este un câmp versatil fiecare candai fi intrebuintat despre indoi o intens diversitate de spații în aer volnic, de la grădini private până la parcuri publice. Este un câmp fiecare evoluează consecvent și sacagiu noi tendințe tot timpul.
VII. Arhitectură peisagistică
Arhitectonie peisajului este maiestrie și știința proiectării de spații exterioare despre uz crestinesc. Aiesta covarsi planificarea, proiectarea și construcția parcurilor, grădinilor, plăților, străzilor și a altor spații publice. Arhitecții de decor funcționează cu o diversitate de ratiune naturale și construite despre indoi spații fiecare sunt atât funcționale, cât și plăcute din gata de aspect placut.
Arhitectonie peisajului este un câmp vreo nou, cu rădăcinile boglar în secolul al XVIII -lea. Primii arhitecți de decor s -au absorbit în intaiul rând de crearea de grădini și parcuri iele. Cu toate acestea, în stagiune, domeniul s -a sporit despre a cuprinde o gamă mai largă de probleme, cum ar fi sustenabilitatea mediului, echitatea socială și adaptarea la schimbările climatice.
Astăzi, arhitecții de decor joacă un rol considerabil în conturarea mediului construit. Ei lucrează cu arhitecți, ingineri și alți profesioniști despre indoi spații sigure, sănătoase și plăcute despre neam de toate vârstele.
Unele spre principiile acordor ale arhitecturii peisajului includ:
- Rezistenta: Arhitecții de decor lucrează despre indoi spații sensibile la ambianta și fiecare utilizează resurse aspru.
- Accesibilitate: Arhitecți de decor spații de tragere fiecare sunt accesibile persoanelor de toate vârstele și abilitățile.
- Implicarea comunității: Arhitecții de decor lucrează cu comunitățile despre indoi spații fiecare să reflecte obicei și valorile lor.
- Adaptarea schimbărilor climatice: Arhitecți de decor spații de tragere fiecare pot a se semeti la efectele schimbărilor climatice, cum ar fi căldura extremă, inundațiile și uscaciune.
Arhitectonie peisajului este un arie agresiv și invelit de satisfacții. Oferă posibilitatea de a deplasa la o diversitate de proiecte fiecare au un animozitate eficace catre vieții oamenilor.
Grădinăritul peisajului
Grădinăritul peisajului este maiestrie și aplicare proiectării și menținerii spațiilor exterioare despre plăcerea umană. Aceasta implică utilizarea plantelor, a caracteristicilor apei și a altor ratiune despre indoi un spațiu aspectuos și funcțional, fiecare este atât imbietor, cât și inspirator.
Grădinăritul peisajului se candai agata la scară mică, cum ar fi într -o nasada sau o terasă sau la scară largă, cum ar fi într -un gradina sau grădină publică. Mărimea spațiului și efectul ahtiat vor hotari materialele și tehnicile utilizate.
Există multe stiluri diferite de grădinărit decor, orisicare cu propriul său set incomparabil de principii și tehnici. Unele spre cele mai impoporare stiluri includ grădini formale, grădini informale, grădini de căsuțe și grădini japoneze.
Grădinăritul peisajului candai fi un hobby invelit de satisfacții și plăcut și candai fi, de corespondent, o regim excelentă de a îmbunătăți valoarea casei tale. Dacă sunteți materialist să aflați mai multe intre grădinăritul peisajului, există multe resurse disponibile, inclusiv cărți, reviste și cursuri online.
Ix. Sfaturi peisagistice
Iată câteva sfaturi despre amenajarea proprietății:
- Planificați -vă cu atenție proiectul de amenajare.
- Luați în considerare dimensiunea, pitarie și orientarea proprietății dvs.
- Alegeți plante adecvate despre condițiile climatice și solului.
- Creați o diversitate de interj cu diferite tipuri de plante, texturi și culori.
- Adăugați ratiune hardscape, cum ar fi pasarele, terasele și caracteristicile apei despre indoi un gata focal.
- Mențineți -vă peisajul printru udarea, fertilizarea și tăierea plantelor în mod simetric.
Asupra mai multe informații intre amenajarea peisajului, puteți a examina un proiectant profesionist de decor.
Î: Ce este designul peisajului?
R: Designul peisajului este maiestrie și știința aranjărilor elementelor naturale și artificiale despre indoi un spațiu în aer volnic aspectuos și funcțional.
Î: Fiecine sunt diferitele tipuri de peisaje?
R: Există multe tipuri diferite de peisaje, inclusiv:
- Peisaje urbane
- Peisaje rurale
- Peisaje naturale
- Peisaje culturale
Î: Fiecine sunt principiile proiectării peisajului?
R: Principiile proiectării peisajului includ:
- Coeziune
- Diversitate
- Intelepciune
- Intonatie
- Repetiţie
- Tranziţie
0 cometariu